Philip Knipscheer

Philip Knipscheer

Philip Knipscheer woont en werkt in Amersfoort. Hij studeert van 1980 tot 1985 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en studeert af in de richting `Monumentale Technieken` met als bijvak schilderen.

Zijn werk wordt in 1986 gehonoreerd met een Startstipendium van het toenmalige ministerie van W.V.C. De beurs stelt hem in staat zich toe te leggen op het maken van verhalende schilderijen en tekeningen met een surrealistisch karakter.

Door de ontwikkelingen in zijn werk besluit hij een samenwerkingsverband met een collega-kunstenaar te beginnen: `Knikov`. De werken die vanaf dat moment ontstaan vallen direct op, zijn in binnen- en buitenlandse tentoonstellingen te zien en worden ondermeer door overheidsinstanties aangekocht. Ook worden opdrachten in de openbare ruimte uitgevoerd. De in 2007 opgerichte `Stichting Knikov` verzorgt een kunstenaarsmonografie en in 2010 verschijnt de televisiedocumentaire `De kunst van het loslaten`. In 2011 houdt `Knikov` op te bestaan.

De portretopdrachten die volgen doen Philip besluiten zich in deze richting verder te ontwikkelen. In 2013 geeft de Internationale School Voor Wijsbegeerte hem opdracht het afscheidsportret te maken van René Gude, de directeur.

Andere opdrachten volgen en er komen meerdere verzoeken om les te gaan geven. In 2016 vraagt de Vrije Academie Nunspeet hem een lessenserie te begeleiden aan post-academische studenten en in 2017 wordt hij aangetrokken als commissielid en docent.

Vanaf september 2019 vervangt Philip op de woensdagochtenden Humphrey Bennett als docent portret en modeltekenen aan de Gooise Academie.


Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.
  • Deel deze pagina: