ZEN_schilderen.width-768.jpg
DEZE CURSUS IS VOL

[VOL] 3-daagse workshop Sumi-e of ZEN-schilderen 20GSZoM

[Deze cursus is vol].

Je kan op de wachtlijst worden geplaatst. In dit geval mail naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur.

We maken je attent op ons ‘Protocol Anderhalvemeter Academie’, een bijdrage om veilig aanwezig te kunnen zijn op de Academie.

Start: zondag 27 september, 4 en 11 oktober 2020 van 13.30 tm 16.30 uur

Prijs: €80,00 voor 3 lessen

De workshop wordt gegeven door Gemma Schrever in (lokaal) atelier Hamdorff / Rodin .

Sumi-e

In deze drie lessen schilderen we de bamboe, die symbool staat voor innerlijke kracht en flexibiliteit.

We volgen de traditionele voorschriften, die orde en rust bieden.
Met een enkele penseelstreek ga je voorbij de vorm en ervaar je de vitaliteit van je onderwerp en je eigen levenskracht van dat moment.

Sumi-e is het japanse woord voor schildering in zwarte inkt. Het is een Oosterse meditatieve penseelschildertechniek op rijstpapier, met de natuur als voornaamste onderwerp.

Zen-schilderen

Sumi-e is ontstaan in het oude China (Suiboku-ga) en ontwikkelde zich daar tot een meditatieve vorm van schilderen, die door monniken naar Japan is gebracht en nu ook in het Westen beoefend wordt.

Net als bij zen-meditatie richt je je aandacht op houding en adem en je eigen oefening, zoals die zich op dat moment ontwikkelt. Goed en fout verdwijnen.

Als rust en kalmte ontstaat wordt het schilderen een plezierige en helende ervaring.

Deelnemers

Sumi-e is voor jong en oud. Je hoeft geen kennis of ervaring te hebben in het schilderen.

De werkhouding is bij voorkeur staand, maar indien nodig is zitten ook mogelijk.

De lessen worden door twee ervaren docenten gegeven, door Gemma Schrever en/of Mathilde de Vriese.

Materiaal

Je hebt een eigen werktafel en maakt gebruik van chinese penselen en japanse inkt en oefen-en rijstpapier. Aan het eind van de workshop schilder je een bamboe op sumi-e rijstpapier.

De prijs van de cursus is exclusief 15 euro materiaalkosten. Dit bedrag is voor de drie lessen samen en wordt in de eerste les contant betaald.

Advies

Trek makkelijke schoenen aan met een platte hak. En neem een schort mee of koop voor 10 euro een schort van de gooise academie.

Je leest meer over sumi-e op de site van sumi-e meester Beppe Mokuza


Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur. Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: