ZEN_schilderen.width-768.jpg

3-daagse workshop Sumi-e of ZEN-schilderen 20GSZoM

Start: Start: zondag 27 september, 4 en 11 oktober 2020 van 13.30 tm 16.30 uur

Prijs: €80,00 voor 3 lessen

De workshop wordt gegeven door Gemma Schrever in atelier het Groene Huis .

Oude techniek…

Zen-schilderen komt voort uit een oude traditie. Het werd door Zen-monniken gebruikt als een concentratietechniek. De bewegingen hielpen hen in het moment te komen en om te gronden. Zen-schilderen is dan ook een methode om dichter bij jezelf te komen en je innerlijke vermogens te ontdekken.

… en toch modern

Omdat de monniken geloofden dat elke nuance van de natuur in de tinten van zwarte inkt weergegeven kan worden, is zwarte inkt (Sumi-e) de enige kleur die gebruikt wordt in de tekening.

Deze schilderwijze en de filosofie erachter, inspireerde kunstenaars met diverse achtergronden. Omdat het ons innerlijk raakt, is het een kunstvorm die de tijd overstijgt. Inmiddels is Zen-schilderen een vorm van hedendaagse kunst.

Orde en balans

Zen schilderen gaat er van uit dat elk element in de natuur correspondeert met een menselijke kwaliteit. Terwijl we schilderen ontstaat een orde en vinden we een balans tussen de volheid en de leegte, tussen het zwart en het wit.

In deze geconcentreerde sfeer komen vanuit zichzelf mooie beelden op, zoals bamboe en orchideeën of pruimenbloesems. De papiervellen zijn eigenlijk een weerspiegeling van onze innerlijke staat van dat moment.

Data: zondag 27 september, 4 en 11 oktober 2020.

Tijd: 13.30 - 16.30 uur.

De prijs van de cursus is exclusief 15 euro voor materiaalkosten van de drie lessen. Deze 15 euro worden in de eerste les met de docent verrekend. Aangeraden wordt oude kleding te dragen of een schort mee te nemen. We schilderen staand, dus draag makkelijke schoenen.

Inschrijven

Er is veel vraag naar deze cursus; snel inschrijven is aan te raden.


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.
  • Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is vervalt uw inschrijving.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.
  • Deel deze pagina: