Judith_Wiersma_beeldhouwer
Judith_Wiersma_beeldhouwer

Oorspronkelijk beeldhouwen met Judith Wiersema 24JWdiA

Start: dinsdag 10 september 2024: 19:00 - 22:00 uur

Prijs: €825,00 voor 30 lessen

De les wordt gegeven door Judith Wiersema in atelier Rodin / Zadkine .

Wat leer je in de cursus 'Oorspronkelijk beeldhouwen met Judith Wiersema'?

Je leert vooral om oorspronkelijk te werken en dan bedoelt Judith je ideeën te verwerken in een opdracht en daarbij je niet laat leiden door voorbeelden van anderen maar dat je werkelijk” bij jezelf te rade gaat”. Werken vanuit je eigen oorsprong. Door verschillende technieken zoals boetseren en hakken bijvoorbeeld gaan we met de hele groep dezelfde opdracht doen waarbij we tussentijds steeds kunnen evalueren wat er gebeurd bij iedereen. Judith zal zelf altijd steun geven en je aanzetten tot wellicht je volgende stap.
Ze denkt er 7 lessen over te doen voor 1 werkstuk, dan kan er een geheel nieuwe opdracht met een andere techniek voor de laatste helft van de cursus ingepland worden. Je leert heel goed kijken naar vormen en die ook daadwerkelijk vormgeven. Verder is het heerlijk om bezig te zijn zonder dat er druk is om te presteren. Het is een persoonlijke reis die voor iedereen heel anders zal zijn.

Wat heb je nodig voor de cursus 'Oorspronkelijk beeldhouwen met Judith Wiersema'?

Je hebt voor het eerste gedeelte van de lessen “tools” nodig voor klei bewerking. Dat zijn spatels van hout, mirettes en eventueel een lomer. Dit alles kan je bijvoorbeeld vinden bij de Hazelaar in Soest. Veel kan ook alleen met de handen dus het is niet perse nodig. Je kan altijd eerst naar de eerste les komen en dan zien wat je wilt aanschaffen. Er is klei op de academie en alles om een begin te maken heb ik bij me.

Judith Wiersema (geb;1968), is al 20 jaar bezig met beeldhouwen en al zeker 15 jaar aan het exposeren in binnen en buitenland en is begonnen hier op de Gooische Kunst academie. Haar woorden; “Het was voor mij een heerlijke middag alleen voor mezelf en dan ook nog iets doen waar je trots op kan zijn en jezelf soms tegenkomt”. Judith werkte allereerst veel in steen en later ook veel in andere materialen. Zij verkoopt haar werk altijd in brons. Tegenwoordig is ze ook veel bezig met design zoals stoelen, tafels en lampen van brons. Nu vindt ze het heel leuk om haar kennis door te kunnen geven en mensen te inspireren en motiveren. “ik kijk er enorm naar uit” aldus Judith.

Inschrijven

Er is veel vraag naar deze cursus; snel inschrijven is aan te raden.

Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.

    Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is krijgen cursisten op de wachtlijst voorrang.Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: