Picasso schilderij Dream
Picasso schilderij Dream

Kunstgeschiedenis vanaf 1945 in Nederland, Europa en de V.S. 23OBDiA2

Start: dinsdag 20 februari 2024: 20:00 - 22:00 uur

Prijs: €92,50 voor 5 lessen

De les wordt gegeven door Odette Breijinck in atelier Charley Toorop .

Abstract expressionisme, met Jackson Pollock en Willem de Kooning als kopstukken en Pop Art met Andy Warhol, zijn slechts enkele voorbeelden van stijlen die zich in rap tempo internationaal ontwikkelden na 1945. Europa was niet langer het culturele hart; daarvoor moest men in New York zijn. In Nederland zijn CoBRA, de nul-beweging en De Stijl van groot belang voor de moderne kunst. Land Art ontstaat en de aandacht voor vrouwen neemt toe. Ken je bijvoorbeeld het werk van Niki de Saint Phalle? Belangrijke Nederlandse kunstenaars zijn Marlene Dumas en Jan Schoonhoven. Rem Koolhaas (OMA) en Francine Houben behoren tot de wereldklasse als het om architectuur gaat. Om je wegwijs te maken in de kunstwereld van 1950 tot heden is deze cursus ontwikkeld. Op aansprekende wijze kun je kennis maken met moderne en hedendaagse kunstgeschiedenis, waarin aandacht is voor verschillende disciplines als schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur.

Wat leer je in de cursus 'Kunstgeschiedenis vanaf 1945 in Nederland, Europa en de V.S.'?
In deze cursus leer je verschillende kunstenaars en hun stijlen kennen en te plaatsen in de tijd.


Wat heb je nodig voor de workshop ….?
Schrift en pen voor eigen notities.

Meer informatie over de cursussen tekenen en schilderen

Meer informatie over de cursussen beeldhouwen, boetseren en keramiek

Inschrijven

Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.

    Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is krijgen cursisten op de wachtlijst voorrang.Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: