Eduart Bace Portretschilderen verveelt nooit!
Eduart Bace Portretschilderen verveelt nooit!

Portretschilderen verveelt nooit! 24EBDiM

Startmogelijkheden:

 • dinsdag 10 september 2024: 13:30-16:30 uur
 • dinsdag 7 januari 2025: 13:30-16:30 uur

Prijs: vanaf €395,00 voor 14 lessen

De les wordt gegeven door Eduart Baçe in atelier Charley Toorop .

Iedere mens is uniek en elk model biedt weer een nieuwe visuele en beeldende uitdaging. Een ontdekkingsreis op zoek naar de juiste houding, gezichtsuitdrukking, huidskleur, proporties, verkortingen, schaduw en licht.

Om voldoende tijd te bieden aan dit complexe onderwerp en om er rustig aan door te kunnen werken, poseert hetzelfde model steeds in series van drie of vier sessies.

Wat leer je in de cursus ‘Portretschilderen verveelt nooit!’?

Het model poseert steeds in series van drie of vier sessies. Op deze manier kan iedere cursist ontspannen en in eigen tempo - via voorstudies en schetsen - tot een stapsgewijze verdieping en opbouw van het werk komen, in een schildertechniek naar keuze.

Het model poseert meestal gekleed maar ook het naakt krijgt aandacht, waarbij zorg wordt besteed aan omgeving, sfeerdecor en enscenering.

Wat heb je nodig in de cursus ‘Portretschilderen verveelt nooit!’?

Deze cursus is voor zowel beginners als gevorderde en zelfstandig werkende schilders en tekenaars.

Benodigdheden voor de eerste les:

 • teken materiaal (potlood, krijt)
 • papiervellen van 60x50cm
 • gum
 • houtskool
 • klemmen

Er is ruimte om de olieschilderijen tijdens het droogproces op de Academie achter te laten.

De cursusprijs is exclusief een kleine modelvergoeding, deze is afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt tijdens de les met de docent verrekend.

De cursusprijs is exclusief een kleine modelvergoeding, deze is afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt tijdens de les met de docent verrekend.

Deze cursus wordt ook in de ochtend gegeven.

Meer informatie over de cursussen tekenen en schilderen.


Inschrijven

Kies de lessen waaraan je mee wilt doen

Hoe meer lessen je hier kiest, hoe meer korting je ontvangt. Korting geldt alleen over de lessen die in één bestelling gedaan zijn. Dus wanneer je je later inschrijft voor extra lessen van deze cursus, ontvang je geen korting. De totale korting is zichtbaar bij ‘Je bestelling’

Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

 • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.

  Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is krijgen cursisten op de wachtlijst voorrang.Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

 • Deel deze pagina: