schildercursus_Yara_de_Kok
schildercursus_Yara_de_Kok

Schilderen - Ontwikkel je eigen handschrift 24YdKMaO

Startmogelijkheden:

  • maandag 9 september 2024: 09:30-12:30 uur
  • maandag 6 januari 2025: 09:30-12:30 uur

Prijs: vanaf €395,00 voor 14 lessen

De les wordt gegeven door Yara de Kok in atelier Hamdorff .

De schilderijen van Yara de Kok ontstaan vanuit haar fascinatie en liefde voor architectuur. Het beeldend onderzoek begint met fotografie. Aan deze foto’s voegt ze collagetechnieken toe waardoor er nieuwe composities ontstaan. Hierin speelt ze met de spanning tussen realiteit en surrealiteit.

Naast dat Yara de Kok graag in haar atelier werkt, geeft ze nu zo’n 10 jaar teken- en schilderles aan verschillende doelgroepen. Ze vindt het een hele mooie uitdaging om samen met haar cursisten opzoek te gaan naar wat hen inspireert. Misschien ontdek je wel een eigen handschrift en ontwikkel je die verder.

Wat leer je in de cursus 'Schilderen - Ontwikkel je eigen handschrift'?

We beginnen de ochtend met een korte introductie van een kunststroming, techniek of kunstenaar. Af en toe krijg je een korte (teken-)oefening om op te starten. Vervolgens gaat iedereen op het eigen niveau aan de slag. Ook kan je verder werken aan een bestaand werk.
Na het schilderen reflecteren we gezamenlijk op het gemaakte werk. Dit geeft ruimte om goed te kijken en na te denken over je vervolg stappen. Het bekijken en bespreken van elkaars werk is vaak erg leerzaam en werkt motiverend.

Naast aandacht voor verschillende technieken en onderwerpen zoals licht, kleur, compositie en ruimte komen verschillende thema’s voorbij. In overleg met de groep bedenkt de docent nieuwe thema’s, waar vervolgens 3 à 4 weken aan wordt gewerkt. Door verschillende stijlen en technieken uit te proberen zet je stappen in het ontwikkelen van je eigen handschrift.

Wat heb je nodig voor de cursus 'Schilderen - Ontwikkel je eigen handschrift'?

Het is prettig als je al wat ervaring hebt met schilderen in bijvoorbeeld acryl, olieverf of aquarel. Voorafgaand aan de cursus krijg je per e-mail een lijstje met aan te schaffen basismateriaal (kleuren, kwasten, papier/doek).

Yara de Kok 

Studeerde Fine art & Design in Education aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (eerstegraads lesbevoegdheid).  

www.yaradekok.com


Inschrijven

Kies de lessen waaraan je mee wilt doen

Hoe meer lessen je hier kiest, hoe meer korting je ontvangt. Korting geldt alleen over de lessen die in één bestelling gedaan zijn. Dus wanneer je je later inschrijft voor extra lessen van deze cursus, ontvang je geen korting. De totale korting is zichtbaar bij ‘Je bestelling’

Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.

    Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is krijgen cursisten op de wachtlijst voorrang.Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: