Martijn Bolwerk_ cursus_Kijken naar kunst
Martijn Bolwerk_ cursus_Kijken naar kunst

Kijken naar kunst 24MBWoM

Start: woensdag 11 september 2024: 13:30 - 16:30 uur

Prijs: €825,00 voor 30 lessen

De les wordt gegeven door Martijn Bolwerk in atelier Hamdorff .

In deze cursus vergroot je het bewustzijn hoe je een kunstwerk goed opzet. Naast een techniek naar keuze waarin je wil werken, doe je materiaalkennis op door te zoeken naar de juiste hanteringswijze, de manier waarop je (verschillende) materialen gebruikt. Bij het schetsen, kom je erachter of je snel en met losse toets werkt, een traditionele opbouw gebruikt van donker naar licht etc. etc.

Ook doen we onderzoek naar wat voor soort voorstelling je wil maken, wat je wil afbeelden. Is er een persoonlijk onderwerp, thema, boodschap, concept? Beelden uit de fantasie of naar de waarneming? Verwijs je via symbolen, kleuren, attributen naar: een achterliggend idee, een specifiek personage, een verhaal, een droom, een diepere betekenis of inhoud? Is de inhoud herkenbaar, werk je abstract?

Door verschillende soorten kunstuitingen tijdens en buiten de les te beschouwen, zien we duidelijk hoe voorstellingen krachtig kunnen worden verbeeld. Waar nodig word je begeleid en ga je steeds bewuster gebruik maken van beeldende middelen als: vorm, licht, ordening (compositie), ruimte, kleur. Je krijgt zelf (nog) meer inzicht in de eindeloze mogelijkheden qua vormgeving die er zijn om precies uit te drukken wat jij over wil brengen met hetgeen je maakt. Zodat iets geen geluk maar gelukt is.

Wat leer je in de cursus 'Kijken naar kunst'?

Dit is een brede cursus over wat we kunnen leren van de rijke schildertraditie. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van plaatjes in boeken of PowerPointpresentaties. Er wordt veel uitgelegd, daarna ga je zelf proberen een eigen manier van werken te verwezenlijken. De verbondenheid van mens en natuur staat hierbij voorop. Naast goed waarnemen, leer je duidelijk aan ideeën en gevoelens uitdrukking geven in het werk en een persoonlijke stijl ontwikkelen.

Wat heb je nodig voor de cursus 'Kijken naar kunst'?

Een open houding. Dat geldt zowel voor beginners als gevorderden, oud of jong. We vertrekken samen en de insteek is om van daaruit een interessante reis (langs de kunst) te maken. Naar wat gaandeweg, door een sterk ontwikkelende vormgeving, een persoonlijker inhoud wordt in het werk.

We starten met een schetsopdracht en uitleg over de aanschaf van materialen. Heb je zelf schildermateriaal, dan kun je dit meenemen.

Meer informatie over de cursussen tekenen en schilderen

Inschrijven

Nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.

Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.

    Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is krijgen cursisten op de wachtlijst voorrang.Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: