Hubrecht Duijker, vinpressionist
Hubrecht Duijker, vinpressionist

Lezing Hubrecht Duijker, vinpressionist 23HBZoM

Start: zondag 21 januari 2024: 15: 00 uur tot 16:30 uur

Prijs: €15,00

De lezing wordt gegeven in atelier Charley Toorop .

De schilders van Abcoude en het Gein

‘Holland op zijn mooist’, zo beschreef de botanicus Jac. P. Thijsse het Gein. Ook schilders ontdekten de schoonheid van dit kronkelende, door groen omgeven riviertje dat begint in Abcoude en eindigt bij Driemond. Al zo’n 150 jaar geleden trokken kunstenaars van de Haagse School naar het Gein, en begin twintigste eeuw werd het een bron van inspiratie voor vele anderen, onder wie Piet Mondriaan die er tientallen werken schilderde van het landschap, molens en boerderijen.

Het Gein is een dankbare bron van inspiratie gebleven, tot op de dag van vandaag. Heel wat kunstenaars, waaronder Piet van Wijngaerdt, Rinus Duin, Jan Vluggen en Folkert Post woonden en werkten in het nabije Abcoude — dat zelf eveneens inspireerde.

De lezing bestaat uit drie onderdelen, te weten:

- Een kernachtige verhaal over zijn boek De schilders van Abcoude en het Gein

- Een documentaire over Abcoude en het Gein als inspiratiebronnen voor kunstenaars

- De presentatie van enige hilarische hoofdstukken uit zijn recent verschenen boek

Artgate - een doekje open over vrijetijdskunst

Over de Hubrecht Duijker
De in Abcoude woonachtige Hubrecht Duijker schreef meer wijnboeken dan wie ook ter wereld (120 stuks), maar is ook zeer actief in de wereld van de kunst. Hij bezocht en besprak tientallen musea, initieerde zowel een online galerie voor vrijetijdsschilders als een kleine tv-serie daarover, publiceerde in het tijdschrift Atelier, is actief in kunstorganisaties, en schildert zelf zo intensief dat hij de naam van zijn beroep veranderde van wijnschrijver in vinpressionist.

Inschrijving voor de lezing
Laat je inspireren onder het genot van een hapje en een drankje.

Inloop vanaf 14.30 uur.

Inschrijven

Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.

    Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is krijgen cursisten op de wachtlijst voorrang.Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: