Eduart Bace Portretschilderen blijft boeiend!

Portretschilderen blijft boeiend! - 24EBDiO

Start: dinsdag 10 september 2024: 09:30 - 12:30 uur

Prijs: €825,00 voor 30 lessen

De les wordt gegeven door Eduart Baçe in atelier Charley Toorop .

Ieder mens is uniek en elk model biedt weer een nieuwe visuele en beeldende uitdaging. Een ontdekkingsreis op zoek naar de juiste houding, gezichtsuitdrukking, huidskleur, proporties, verkortingen, schaduw en licht.

Wat leer je in de cursus ‘Portretschilderen blijft boeiend!

Er wordt veel aandacht besteed aan het maken van een plan om je doel te bereiken (compositie, balans en harmonie). Om voldoende tijd te bieden aan dit complexe onderwerp en om er rustig aan door te kunnen werken, poseert hetzelfde model steeds in series van drie of vier sessies.

Op deze manier kan iedere cursist ontspannen en in eigen tempo - via voorstudies en schetsen - tot een stapsgewijze verdieping en opbouw van het werk komen, in een schildertechniek naar keuze.

Het model poseert meestal gekleed maar ook het naakt krijgt aandacht, waarbij zorg wordt besteed aan omgeving, sfeerdecor en enscenering.

Wat heb je nodig in de cursus ‘Portretschilderen blijft boeiend!’?

Deze cursus is voor zowel beginners als gevorderde en zelfstandig werkende schilders en tekenaars.

Benodigdheden voor de eerste les:

  • teken materiaal
  • papiervellen van 60x50cm
  • potlood
  • houtskool
  • gum

Er is ruimte om de olieschilderijen tijdens het droogproces op de Academie achter te laten.

De cursusprijs is exclusief een kleine modelvergoeding, deze is afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt tijdens de les met de docent verrekend.

Deze cursus wordt ook in de middag gegeven.

https://gooiseacademie.nl/cursussen/cursus-tekenen-en-schilderen/

Inschrijfcode verplicht

Wij bieden op dit moment onze huidige cursisten de mogelijkheid om met voorrang in te schrijven voor de cursussen van ons nieuwe seizoen. Deze cursisten hebben van hun docent daartoe een 'inschrijfcode' ontvangen die zij hier kunnen invullen.

Vanaf zaterdag 18 mei 2024 kan iederéén zich weer inschrijven voor een van de cursussen van de Gooise Academie. We verwelkomen je graag op een van onze cursussen!

  • Deel deze pagina: