Modeltekenen -Naakte waarheid- Martijn Bolwerk
Modeltekenen -Naakte waarheid- Martijn Bolwerk

Modeltekenen - Naakte waarheid - 23MBWoO

Startmogelijkheden:

  • woensdag 13 september 2023: 09:30-12:30 uur
  • woensdag 10 januari 2024: 09:30-12:30 uur

Prijs: vanaf €380,00 voor 14 lessen

De les wordt gegeven door Martijn Bolwerk in atelier Hamdorff .

Modeltekenen is dé basis voor beeldhouwen en schilderen, en een kunst op zich!
Het lichaam heeft een sterk individuele vorm maar is volgens algemeen geldende wetten opgebouwd. Ook in de les is er aandacht voor het ontwikkelen van een eigen handschrift, daarnaast komt meer algemene kennis aan bod (bijvoorbeeld proportie). De leerzame lesstof wordt gecombineerd met persoonlijke begeleiding. Elke cursist leert de mens weer te geven, in de stijl die hem/haar ligt.

Wat leer je in de cursus 'Modeltekenen – Naakte waarheid'?
In deze praktijkcursus komen veel formele aspecten ter sprake: licht- en schaduwwerking, kleurgebruik, compositie en het suggereren van diepte. Zo ontwikkel een eigen werkwijze die meer lineair (op lijn/contour gericht), of juist picturaal (modellerend/schilderachtig) is.

Eerst observeren we de hele figuur, dan de kop, ledematen en details. Een model neemt verschillende houdingen aan, na korte standen volgen de wat langere standen. Vaak staat er rustige klassieke muziek op en kan je door goed te concentreren opgaan in het tekenen. Je leert met durf te schetsen en om tekeningen uit te werken. Zodat oog, hersenen en de hand het karakter van een model vastleggen. Twee blokken van 14 lessen per jaar. Probeer een blok…!

Wat heb je nodig voor de cursus 'Modeltekenen – Naakte waarheid'?
Er kan worden gewerkt met een breed scala aan materialen: houtskool, krijt, inkt et cetera. Benodigdheden voor de eerste les:

- tekenmateriaal,

- kneedgum,

- schetsblok

- eventueel klemmen

De cursusprijs is exclusief een kleine modelvergoeding, deze is afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt tijdens de les met de docent verrekend.


Inschrijven

Nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.

Kies de lessen waaraan je mee wilt doen

Hoe meer lessen je hier kiest, hoe meer korting je ontvangt. Korting geldt alleen over de lessen die in één bestelling gedaan zijn. Dus wanneer je je later inschrijft voor extra lessen van deze cursus, ontvang je geen korting. De totale korting is zichtbaar bij ‘Je bestelling’

Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.

    Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is krijgen cursisten op de wachtlijst voorrang.Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: