Marlen van Dop cursus keramiek

Van klei naar keramiek 24MvDVrM

Start: Vrijdag 13 september 2024: 13:30 – 16:30 uur

Prijs: €825,00 voor 30 lessen

De les wordt gegeven door Marlen van Dop in atelier Charley Toorop .

Klei is een natuurlijk materiaal dat zich vrij makkelijk laat vormen en veranderen. Tegelijk is het een uitdaging om van deze zachte massa het werkstuk te maken dat je in je hoofd hebt. Met de juiste techniek kun je van klei zeer veel verschillende vormen maken. Als je werk klaar en droog is, wordt het in een hete keramiekoven gebakken. Dit stelt ook eisen aan de techniek waarmee je je werk opbouwt. Werkstukken gemaakt van klei en gebakken in een speciaal hiervoor geschikte oven, noem je keramiek.


Wat leer je in de workshop?

Het is handig om de basistechnieken van het maken van keramiek te leren beheersen zodat je, na enige oefening, kunt maken wat je bedenkt. In deze cursus leer je je vormen hol op te bouwen en leer je decoratietechnieken zodat de gewenste uitstraling van je werkt ontstaat.

Wat heb je nodig voor de workshop?

In de cursus wordt gewerkt met witte en bruine fijne klei, gekleurde engobes en transparant glazuur. Deze materialen zijn inbegrepen in de materiaalkosten (€ 15,- p.p.) Wil je voor je werkstuk andere kleisoorten of glazuren gebruiken dan schaf je die (in overleg met de docent) zelf aan. Voorafgaand aan de start van de cursus wordt een materiaallijst uitgereikt voor het aanschaffen van een aantal eigen keramiekgereedschappen.

Meer informatie over de cursussen beeldhouwen, boetseren en keramiek

Inschrijfcode verplicht

Wij bieden op dit moment onze huidige cursisten de mogelijkheid om met voorrang in te schrijven voor de cursussen van ons nieuwe seizoen. Deze cursisten hebben van hun docent daartoe een 'inschrijfcode' ontvangen die zij hier kunnen invullen.

Vanaf zaterdag 18 mei 2024 kan iederéén zich weer inschrijven voor een van de cursussen van de Gooise Academie. We verwelkomen je graag op een van onze cursussen!

  • Deel deze pagina: