Marloes Eerden

Marloes Eerden

Marloes Eerden volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Amersfoort met als specialisatie beeldhouwen. Vooral de relatie van mens en dier ten opzichte van de zon, maan en de natuur speelt een belangrijke rol in haar werken.

Naast vrij werk vervaardigt Marloes beelden in opdracht.
Zij is bekend van De Zilveren Kei, Joods Monument in Hilversum en Woman in Science Award.

Naast dertig jaar kunstenaarschap heeft Marloes Eerden ook een eerste graad bevoegdheid en veel ervaring in het geven van beeldhouw-les. Naast de aankoop van haar beelden door particulieren staan een aantal van haar beelden in de openbare ruimte of worden als prijs op Europees niveau uitgereikt. Daarnaast heeft zij, met kunstenaarsvereniging Laren/Blaricum, ruim 10 jaar mogen exposeren in het Singer-museum.

Marloes exposeerde in meer dan tachtig galeries, kunstuitleencentra en musea door heel Nederland.

Cursussen

Pauw Marloes Eerden

Inspired by Nature (voor beginners en gevorderden) 23MEMa29-4

maandag 29 april 2024: 9:30 - 15:30 uur

Je leert je idee om te zetten in basisvormen met textuur in was (klein). Ook leer je de techniek van was bewerken. Als je de cursus voorbereidt, haal je vaak meer uit de cursus, bijvoorbeeld schetsen of foto’s maken en deze het liefst omzetten in zwart-wit kopieën. Je kan ook voor intuïtief boetseren gaan d.w.z. meteen beginnen in was, zonder ontwerp.

Lees meer
Herten door beeldhouwer Marloes Eerden

Bomen in silhouet (voor beginners en gevorderden) 23MEDi30-4

dinsdag 30 april 2024: 9:30 - 15:30 uur (1 uur pauze)

Het typerende van je uitgekozen boom in klein formaat vormgeven. Ook de techniek van was bewerken, Snijden en rollen. Goed kijken naar bomen om je heen. Voor structuren natuurlijke materialen verzamelen! Plaatjes verzamelen. Je lievelingsboom of bomen gaan we in was weergeven. Je mag natuurlijk ook een ander onderwerp uitkiezen.

Lees meer


Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: