2021zomercursus.JPG

Creatieve zomerworkshops beeldhouwen door Frans van Dorst

Start: Week 29, 31, 33

Prijs: €260,00

De les wordt gegeven door Frans van Dorst in De Gooise Academie .

Ook dit jaar organiseert Frans van Dorst weer zomercursussen beeldhouwen. Of je nu beginner of gevorderd bent, hier kun je komen boetseren in klei of was of hakken in steen en hout. Je wordt altijd individueel begeleid. Kom in de zomer lekker werken aan je eigen creatie! Buiten onder onze partytenten of binnen in het goed geoutilleerde atelier.

Vijf dagen beeldhouwen biedt een unieke gelegenheid om in alle rust en concentratie het verborgen beeld in de materie te ontdekken. Steen is uitermate geschikt om de verbeeldingskracht te prikkelen en dynamiek te geven aan het creatieve proces.

Door middel van een schetsontwerp besteden we aandacht aan de voorbereiding van het hakproces. Als je wilt boetseren, neem je een onderwerp dat je inspireert - maar waar je tot nu toe niet aan toe was gekomen - of je werkt aan de hand van een opdracht.

Heb je enige ervaring, dan is het mogelijk om te werken aan een beeld van een groter formaat. Neem vooraf contact op om dit te bespreken. Als beginnende cursist kun je gebruikmaken van gereedschap dat in het atelier aanwezig is. Stenen en boetseerklei zijn ter plaatse aan te schaffen.

Tussen de middag en in de pauze staat de koffie en thee klaar en is het ontspannen verpozen. Je wisselt ervaringen uit met collega-cursisten of je geniet van de sfeer in het dorp Laren.

Data zomercursussen beeldhouwen 2021:

week 29 maandag 19 t/m vrijdag 23 juli

week 31 maandag 02 t/m vrijdag 06 augustus

week 33 maandag 16 t/m vrijdag 20 augustus


De cursussen kunnen alleen doorgaan als de regering het geven van cursussen vrijgeeft.

Het minimum aantal cursisten is 7 en het maximum 10. We hebben er voor gekozen om met een beperkt aantal mensen tegelijk op de academie aanwezig te zijn zodat we de 1.5 m economie kunnen vormgeven.

Bij het maximum aantal cursisten is er meer afstand tussen de cursisten mogelijk dan de 1.5 m die is gewenst om veilig te kunnen beeldhouwen.

Cursisten kunnen zich vanaf heden inschrijven voor de zomercursus bij Frans van Dorst, met inachtneming van het voorbehoud. Ook dient iedereen zich aan de regel te houden dat men bij ziekte verschijnselen thuis moet blijven.

Door de deelname van een beperkt aantal cursisten is spreiding van 5 dagen over meerdere weken alleen mogelijk bij voldoende plekken.

Betaling na ontvangen factuur tot twee weken voor aanvang cursus. De mogelijkheid om de dagen te verdelen over de weken is in overleg en  afhankelijk van beschikbaarheid.

Aanvangstijden:
9.30 - 12.30 uur en 13.30 - 16.30 uur

Cursusprijs:
260 euro (inclusief 21% BTW en exclusief materiaal).

Locatie:
Gooise Academie, Brink 27a, 1251 KS in Laren

Aanmelden en info:
Bij docent Frans van Dorst op telefoonnummer 06 39045395 of fransvandorst@telfort.nl

  • Deel deze pagina: