Techniek en expressie - Philip van Tol

Tekenen en schilderen: technieken en expressie 24PvTMaA

Start: maandag 9 september 2024: 19:30 tot 22:30 uur

Prijs: €825,00 voor 30 lessen

De les wordt gegeven door Philip van Tol in atelier Charley Toorop .

Voor iedereen die zin heeft om te tekenen en schilderen.

Jouw ‘handschrift’ gaat zich op speelse wijze vormen onder professionele leiding van Philip, die je individueel begeleidt bij de uitvoering van gezamenlijke opdrachten.

In deze lessen ligt de nadruk op onderzoek van materiaal en technieken.

Beginners verkennen en doen ervaringen op. Gevorderden kunnen meer diepgaand experimenteren en meer aandacht geven aan het artistieke resultaat.

Wat leer je in de workshop 'Tekenen en schilderen: technieken en expressie'?

Doel is materiaalkennis en ervaring op te doen door te experimenteren. Zo ontwikkel je vertrouwen en ontwikkel je jezelf. Het beheersen van de techniek zorgt voor een vrijere uiting in jouw kunst.

Er wordt gewerkt met foto’s, voorbeelden, objecten, modellen, maar ook je eigen verbeelding. Wat doet potlood/grafiet, pastelkrijt, pen en inkt, penseel en verf…. Wat druk je ermee uit? Welke onderwerpen, stijlen en materialen liggen jou het beste om uiteindelijk naar een mooi artistiek resultaat toe te kunnen werken?

Wat zegt Philip zelf:

Door vanaf het begin te experimenteren in een zo breed mogelijk materiaalgebruik, krijgt de cursist de kennis en vaardigheid om zich vrijer, dus meer in een eigen stijl/ identiteit, te uiten.
Ieder jaar weer verbaas ik me over de mooiste kunstwerken die zo ontstaan. Ook door mensen die daarvoor nauwelijks konden tekenen of angstig waren om zichzelf echt te uiten’.

Philip is naast kunstenaar en vormgever een ervaren docent. Hij werkt op het snijvlak van kunst en toegepast design.

Wat heb je nodig voor de workshop 'Tekenen en schilderen: technieken en expressie'?

Je hebt enige lef nodig om jezelf te uiten. Door je open te stellen ontstaan er mooie dingen. Wij gaan samen uitvinden welk materiaal het beste bij je past.

Welke materialen je precies nodig hebt, wordt in de eerste les uitgelegd.

Meer informatie over de cursussen tekenen en schilderen

Inschrijfcode verplicht

Wij bieden op dit moment onze huidige cursisten de mogelijkheid om met voorrang in te schrijven voor de cursussen van ons nieuwe seizoen. Deze cursisten hebben van hun docent daartoe een 'inschrijfcode' ontvangen die zij hier kunnen invullen.

Vanaf zaterdag 18 mei 2024 kan iederéén zich weer inschrijven voor een van de cursussen van de Gooise Academie. We verwelkomen je graag op een van onze cursussen!

  • Deel deze pagina: