Lezing-lex-Goes.jpg

Academie Lezing: Wandeling door een paar straten van Amsterdam

Start: zondagmiddag 10 februari om 15.30 uur.

Prijs: €12,50

De les wordt gegeven door Lex Goes in De Gooise Academie.

Als Lex Goes van zijn woning in de Pijp naar het huis van zijn geliefde in de Stadionbuurt wandelt, komt hij allerlei stromingen tegen; Americana, tweede generatie Amsterdamse School, het Nieuwe Bouwen, de invloed van Wenen en nog veel meer. Benieuwd naar zijn wandeling? Kom naar de Academie Lezing op zondagmiddag 10 februari!

Maak kennis met één van de mooiste plekken in Amsterdam

De jaren tussen 1920 en 1935 behoren tot de meest turbulente jaren van de moderne architectuurgeschiedenis van Amsterdam. Beeldende kunst speelde een nadrukkelijke, meeslepende rol in de bouwkunst van die tijd.

Lex Goes - van huis uit monumentaal kunstenaar - fotografeerde op een mooie herfstdag zijn route. In deze lezing neemt hij je aan de hand van zijn foto’s mee op reis.

Lex vertelt in vogelvlucht over wat je ziet. Een verhaal over de schoonheid van een wijk vol toegepaste kunst, stadsplanning, tomeloze architectuur en beeldhouwkunst.

Wandel je met hem mee?

Over de spreker:

Lex Goes studeerde aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Sinds zestien jaar is hij docent tekenen en schilderen.

Website: www.lexgoes.nl

Academie Lezing

De Gooise Academie verzorgt regelmatig inspirerende lezingen voor zowel kunstenaars als kunstliefhebbers. Laat je inspireren door gerenommeerde kunstkenners, onder het genot van een hapje en een drankje.

Deze lezing vindt plaats op zondagmiddag 10 februari van 15.30 tot ca. 17.00 uur in atelier ‘Het Groene Huis’.

Inschrijven


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)


Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.
  • Deel deze pagina: